Περιγραφή Επαγγέλματος
Ο υπεύθυνος Στέλεχος Εστίασης - Διοίκησης Μονάδας Εστίασης, είναι το άτομο το οποίο έχει την συνολική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία μιας μονάδας εστίασης. Το άτομο αυτό μπορεί να είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (όταν αναφερόμαστε σε καταστήματα μικρού μεγέθους) ή ένα ανώτερο διοικητικό-διευθυντικό στέλεχος με μορφή εξαρτημένης εργασίας (όταν αναφερόμαστε σε μεγαλύτερες μονάδες εστίασης).
Περισσότερα
Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υποψηφίων.
Ο υποψήφιος αποκτά πιστοποιητικό συμμόρφωσης μετά από επιτυχημένη εξέταση.
Η διάρκεια του πιστοποιητικού είναι 10 χρόνια.
Ο πιστοποιημένος επαγγελματίας αποκτά :
- - Απόδειξη των επαγγελματικών του προσόντων
- - Επαγγελματική ταυτότητα, Εφόδιο εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο
- - Αυτοπεποίθηση
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι:
Οι εθνικοί φορείς διαπίστευσης όλων των ευρωπαϊκών χωρών, οφείλουν να υποστηρίζουν την αποδοχή στη χώρα τους, των εκθέσεων δοκιμών, των βεβαιώσεων και των πιστοποιητικών, που εκδίδουν οι διαπιστευμένοι από το Ε.ΣΥ.Δ. φορείς και εργαστήρια, και να τις αναγνωρίζουν ως ισότιμες προς τις εκθέσεις, τις βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά των εργαστηρίων και φορέων που έχουν διαπιστεύσει οι ίδιοι.
Η παραπάνω αναγνώριση επεκτείνεται αυτόματα σε παγκόσμια κλίμακα, με τις διμερείς συμφωνίες που ισχύουν μεταξύ της ΕΑ και των φορέων διαπίστευσης των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών (Η.Π.Α., Καναδάς, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία κλπ.).
PROFESSIONAL EXPERTS - Food & Beverages
Food and beverage production technician
Performs the necessary tasks throughout the chain of production process using utensils and equipment, in order to produce healthy and safe foods...
Organic Marketing Manager
Carries out tasks associated with searching, supply, distribution and finally the marketing of organic products…
Food Marketing Manager
Participates in marketing surveys, in analyzing the market movement and prediction of sales volume that can be achieved, in the processes of planning...
Food safety and quality Manager
Involved in the handling of food and beverages in establishments engaged in one or more of the following activities: preparation, processing...
Apiculturist
Deals with breeding of bees for the production of i.e. honey, beeswax, Royal Jelly and other products…
Technical Operator in Cured Meat Industries - Meat Blend Production
Meat craftsman who deals with the cutting of the carcass in pieces for wholesale or retail sale...
Technical Operator in Cured Meat Industries – Packaging Technician
Upgrade their skills in the application of hygiene rules and Packaging of meat products and the use of new types of packaging
Scientific/technical food and beverage business operators
Performs the necessary work throughout the chain of production process using utensils and mechanical equipment...
Technician in Dairy - Cheese Production
Qualified professional, who is employed in the production of various forms of standardized or processed milk...
Food and Beverage Operator (Food health and safety)
Is involved in the handling of food and beverages in establishments engaged in one or more of the following activities…
Στέλεχος Εστίασης - Διοίκησης μονάδων εστίασης
Έχει την συνολική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία μιας μονάδας εστίασης.
Στέλεχος επιχειρήσεων τυποποίησης μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων
Έχει σφαιρικές γνώσεις για τον κλάδο των αγροτικών προϊόντων, γνωρίζοντας όλα τα στάδια έως και την εμπορία.
Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών Προϊόντων
Αναλαμβάνει το ρόλο της προώθησης και να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα–οφέλη του προϊόντος με απόλυτο στόχο τη σωστή και ολοκληρωμένη πώληση του.